چند نوع گیاه آلوئه ورا داریم؟

گیاه آلوئه ورا به طور کلی به دو نوع خوراکی و غیر خوراکی (سمی) تقسیم می شود. تعداد دقیق گونه های آلوئه ورا مشخص نیست اما گونه های آلوئه ورا یا صبر زرد بین 500 تا 1000 نوع در جهان تخمین زده می شود. تنها یک نوع از این گیاه خوراکی بوده و خواص درمانی دارد. سایر گونه های آلوورا مصارف خوراکی ندارند و جنبه تزئینی خواهند داشت.
آلوئه ورا یکی از گیاهان بومی آفریقای شمالی است و نوع خوراکی آن خواص معجزه گر درمانی دارد. ژل شفاف این گیاه محبوب، برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید بوده و مشکلات گوارشی را برطرف می کند. همچنین سطح قند خون را کاهش داده و برای تقویت معده و کبد مفید است.
ژل خوراکی آلوئه ورا در انواع محصولات بهداشتی، زیبایی و انواع نوشیدنی ها به کار می رود و سلامت بدن را تضمین می کند. اگر می خواهید با انواع آلوئه ورا و بهترین نژاد آلوئه ورا آشنا شوید در ادامه مقاله همراه ما باشید.

انواع آلوورا کدامند؟


گیاه آلوورا به دو نوع کلی خوراکی و درمانی و نوع غیر خوراکی و تزئینی تقسیم می شوند که به شرح زیر هستند:

نوع خوراکی و درمانی گیاه Aloe vera Barbadensis

نوع غیر خوراکی و تزئینی گیاه Aloe vera var.chinensis

نوع خوراکی مفیدترین نوع آلوئه ورا است که در تولید انواع محصولات و نوشیدنی ها به کار می رود. برای مثال نوشیدنی آلوئه ورا پرود از ژل، پالپ و پوره خالص و طبیعی آلوئه ورا تولید می شوند و خواص درمانی بسیاری برای بدن دارند. این نوشیدنی ها حاوی ویتامین C پایدار و عسل طبیعی هستند و مواد نگه دارند مضر ندارند. نوشیدنی های Proud را می توان به صورت روزانه نوش جان کرد و با گذشت 21 روز پس از مصرف، تغییرات مثبت آن را بر روی بدن مشاهده نمود.

انواع گونه های آلوئه ورا کدامند؟


آلوئه ورا گونه های متنوعی دارد که اکثر این گونه ها متعلق به مناطق مختلف آمریکا و آفریقا می باشند. این گیاهان دوام بالایی در برابر گرما و خشکی دارند. در ادامه به بررسی انواع نژاد آلوورا می پردازیم:

آلوئه باربادنسیس میلر (Aloe barbadensis miller)

آلوئه باربادنسیس میلر


نژاد باربادنسیس میلر یکی از گونه های رایج آلوئه بوده که به صورت خوراکی و غیر خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه خواص دارویی زیادی دارد و در اکثر گلخانه ها کشت می شود. اگر می خواهید با نحوه کاشت آلوئه ورا در گلخانه آشنا شوید، این مقاله را مطالعه کنید.
گیاه باربادنسیس میلر برگ های بلند و باریک داشته و لبه های برگ ها دارای خارهای کوچک است. ژل موجود در برگ ها برای درمان بیماری های پوستی مانند اگزما، آفتاب سوختگی، آکنه و… مناسب است. این گیاه بیماری های گوارشی را رفع کرده و استرس را کاهش می دهد. از جمله خواص دیگر این گیاه می توان به کنترل قند خون، رفع یبوست، تعادل فشار خون، کاهش کلسترول بد و… اشاره کرد.

آلوئه ورا عربی (Aloe Rubroviolacea)

آلوئه ورا عربی


آلوئه ورا عربی گیاهی بومی از شبه جزیره عربستان و شرق آفریقا است. این گیاه رنگ سبز متمایل به آبی داشته و دارای حاشیه های قرمز است. بوته آلوورا عربی در حاشیه های باغ می روید و شرایط نگهداری راحتی دارد.

آلوئه سینکاتانا (Aloe sinkatana)

آلوئه سینکاتانا


آلوئه سینکاتانا با عنوان آلوئه زنگاری نیز شناخته می شود و بومی کشور سودان است. این گیاه بدون ساقه بوده و دارای ژل آب دار می باشد. ژل این گیاه مانند آلوئه ورا باربادنسیس میلر خواص درمانی دارد و مصرف آن در دوز پایین بی خطر است.

آلوئه مارپیچی (Aloe polyphylla)

آلوئه مارپیچی


آلوئه مارپیچی با عنوان آلوئه پولیفیلا نیز شناخته می شود. این گیاه جنبه تزئینی دارد و می تواند در خانه و باغچه کاشته شود. برگ های این گیاه به صورت مارپیچ حول ساقه مرکزی آلوئه قرار می گیرند. آلوئه مارپیچی از جمله گونه های نادر است و شرایط نگهداری سختی دارد. ژل گیاه آلوئه مارپیچی برای ساخت انواع لوازم آرایشی کاربرد دارد.

آلوئه برومی (Aloe broomii)

آلوئه برومی


آلوئه برومی گیاه بومی آفریقای جنوبی است. این گیاه جنبه تزئینی داشته و جذابیت ظاهری بالایی دارد. خواص ژل این گیاه با آلوئه باربادنسیس میلر برابری می کند، اما مصرف آن برای جنبه های درمانی و دارویی توجیه اقتصادی ندارد و بیشتر دارای جنبه زینتی است.

آلوئه ورا سنگی یا پتریکولا (Aloe petricola)


آلوئه ورا سنگی یا آلوئه پتریکولا دارای گل های زرد رنگ مایل به نارنجی بوده و بیشتر در مناطق صخره ای رشد می کند. ژل تثبیت شده آلوئه ورا سنگی می تواند برای درمان جای آفتاب سوختگی مفید باشد.

آلوئه پلیکاتلیس (Aloe plicatilis)

آلوئه پلیکاتلیس


آلوئه پلیکاتلیس معروف به آلوئه فن بادبزنی بوده و گیاه بومی ماداگاسکار است. ظاهر این گیاه شبیه به بادبزن بوده و پرندگان را جذب خود می کند. این گونه نیز جزو گونه های نادر است که در معرض انقراض می باشد.

آلوئه کامرونی (Aloe cameronii)

آلوئه کامرونی


آلوئه کامرونی گیاه بومی غرب آفریقا با برگ های قرمز رنگ است. این گیاه جنبه تزئینی دارد و شرایط نگهداری از آن آسان می باشد. البته مردم محلی در گذشته از آلوئه کامرونی برای بهبود جای زخم و تسکین آفتاب سوختگی استفاده می کردند.

آلوئه آربورسنس (Aloe Arborescens)


آلوئه آربورسنس گونه ای از گیاه آلوئه بومی ماداگاسکار است و برای نگهداری در آپارتمان مناسب می باشد. این گیاه گل های قرمز رنگ زیبایی دارد و جزو گیاهان محبوب آپارتمانی به شمار می رود. علاوه بر جنبه زینتی، آلوئه آربورسنس خواص ضد التهاب و ضد باکتری نیز دارد و برای بهبود اگزما و جای زخم مفید است؛ اما مصرف خوراکی آن پیشنهاد نمی شود.

آلوئه آکولئاتا (Aloe Aculeata)

آلوئه آکولئاتا


آلوئه آکولئاتا یکی از گیاهان محبوب و کم توقع آپارتمانی است. این گیاه شرایط نگهداری راحتی داشته و در برابر خشکی مقاومت بالایی دارد. اگر شما می خواهید گیاه کوچک و زیبایی در خانه یا محل کار خود داشته باشید، آلوئه آکولئاتا را انتخاب کنید.

آلوئه فروکس


آلوئه فروکس با نام آلوئه تلخ نیز شناخته می شود. این گونه متعلق به آفریقا بوده و به صورت تنه چوبی یا درخت می روید. سطح آمینو اسید این گیاه 20 برابر سایر نژادهاست، به همین خاطر ژل آلوئه فروکس در ترکیبات انواع محصولات آرایشی و بهداشتی وجود دارد و بافت پوست را ترمیم می کند.

آلوئه آلبیدا (Aloe Albida)


آلوئه آلبیدا در علفزارهای کوهستانی و شکاف های میان صخره ها می روید و هوای مه آلود را دوست دارد. این گیاه دارای گل های کوچک سفید رنگ است و زمان گل دهی آن اوایل پاییز می باشد. برای نگهداری از این گونه بایستی آن را در گلدان سفالی به دور از نور خورشید نگه داشت، چرا که آلبیدا در سایه بهتر رشد می کند.

گونه های دیگر آلوئه ورا


علاوه بر گونه هایی که در بالا به آن ها اشاره شد، گیاه آلوورا گونه های دیگری نیز دارد که معرفی همه ی آن ها کار دشواری است. به همین دلیل در ادامه سایر گونه ها را برای آشنایی با گیاه آلوئه ورا نام می بریم:

آلوئه ورا نژاد Aloe Microstigma

آلوئه آلبی فلورا Aloe Albiflora

آلوئه بیوتنری Aloe Buettneri

آلوئه کوارتزیت یکا Aloe Kquarziticola

آلوئه ویلوزا Aloe Ciliaris

آلوئه بلی Aloe Ballye

آلوئه بکری Aloe Bakeri

آلوئه اکسلسا Aloe Excelsa

انواع گیاه آلوئه ورا سمی

انواع گیاه آلوئه ورا سمی


آلوئه ورایی که برگ های نازک غیر گوشتی و دانه های سفید کشیده دارد می تواند سمی باشد و حساسیت پوستی یا مسمومیت غذایی ایجاد کند. آلوورا در میان ژل شفاف و پوست برگ خود، مایع زرد رنگ تلخ مزه ای دارد که به لاتکس آلوئه معروف است.
لاتکس آلوئه باعث آلرژی پوستی می شود و مشکلات کلیوی به وجود می آورد. این مایع زرد رنگ عوارضی مانند تهوع و استفراغ نیز دارد. به همین خاطر توصیه می شود برای بهره مندی از خواص آلوئه ورا، از محصولات حاوی این گیاه بهره مند شوید تا عوارض جانبی نداشته باشد. بهترین محصولات آلوئه ورا نه تنها عوارض ندارند، بلکه فواید بسیاری برای بدن دارند.

تشخیص گیاه آلوئه ورا خوراکی

تشخیص گیاه آلوئه ورا خوراکی


آلوئه ورا خوراکی معمولا برگ های ضخیم گوشتی و آبدار دارد. این گیاه به صورت دسته ای رشد می کند و برگ های آن به طور متناوب در امتداد ساقه هستند. آلوورا خوراکی متعلق به مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری بوده و اغلب در مناطق خشک و آفتابی می روید.
با تمام این تفاسیر تشخیص گونه های خوراکی و سمی آلوئه ورا کار دشواری است. به همین منظور در صورتی که در شناسایی گیاه مطمئن نیستید، از مصرف خوراکی آن خودداری کنید.

بهترین نژاد آلوئه ورا کدام است؟


ژل شفاف نژاد باربادنسیس میلر کاملا خوراکی است و این گیاه بهترین نژاد آلوئه ورا می باشد. زیرا مقاصد درمانی و ترمیمی دارد و در انواع محصولات غذایی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

سخن آخر


گیاه آلوئه ورا دارای گونه های بسیاری است که تنها برخی از این گونه ها خوراکی بوده و جنبه درمانی دارند. سایر گونه های آلوورا جنبه زینتی داشته و برای نگهداری در خانه یا محل کار مناسب هستند. در این مقاله سعی کردیم شما را با نژاد های مختلف آلوئه ورا آشنا کنیم. البته آلوئه ورا گونه های متنوعی دارد که برخی از آن ها ناشناخته هستند.
ژل شفاف گونه ی خوراکی آلوئه ورا برای تولید انواع محصولات بهداشتی و انواع نوشیدنی ها کاربرد دارد. نوشیدنی های آلوئه ورا پرود از ژل خوراکی آلوئه ورا تولید می شوند و خواص درمانی آن ها بی شمار است. شما عزیزان می توانید برای تضمین سلامتی خود این نوشیدنی ها را از سایت راهی نو خریداری کرده و نوش جان کنید.

سوالات متداول

آلوورا سمی چگونه است؟


آلوورا سمی برگ های باریک با ضخامت کم دارد. این برگ ها خال خالی هستند و در هنگام بلوغ گل های نارنجی رنگ می دهند.

کدام نوع آلوورا برای پوست خوب است؟


آلوئه باربادنسیس میلر مصارف خوراکی و غیر خوراکی دارد و در ترکیبات انواع محصولات زیبایی و بهداشتی قرار می گیرد تا بافت پوست را بازسازی کند.