کاربرد آلوورا در صنعت نساجی

آلوورا گیاهی با خواص شگفت انگیز است که تولید و کاشت آن در کشور ما رونق گرفته است. این گیاه ارزشمند در صنایع مختلف اعم از پزشکی، زیبایی، آرایشی، غذایی و… استفاده می شود. اما جالب است بدانید که امروزه آلوورا در صنعت نساجی هم به طور گسترده کاربرد دارد.
آلوورا که با نام صبر زرد نیز شناخته می شود، به راحتی در مناطق مختلف با آب و هوای متغیر رشد می کند. به همین دلیل کشت آلوئه ورا و کسب درآمد از آلوئه ورا می تواند منبع درآمدی بسیار پرسود باشد. پس در این مقاله، قصد داریم شما را با کاربردهای آلوورا در صنعت نساجی و فناوری های نوین در این زمینه آشنا کنیم.

اهمیت صنعت نساجی در ایران

اهمیت صنعت نساجی در ایران


صنعت نساجی در ایران اهمیت بالایی دارد و یکی از عوامل اشتغال زا در کشور محسوب می شود. این صنعت نه تنها در تولید لباس و پوشاک برای بازار داخلی نقش به سزایی دارد، بلکه صادرات محصولات نساجی به کشورهای دیگر نیز سهم بزرگی را در درآمدهای ارزی کشور ایفا می کند.
با توجه به ظرفیت بالای این صنعت و نیاز روزافزون به نوآوری، استفاده از محصولات طبیعی با ویژگی های خاص مانند آلوئه ورا می تواند تحولی نو در صنعت پوشاک کشور ایجاد کند. آلوورا به دلیل داشتن خواص نرم کنندگی و ضد باکتریایی، گزینه ای ایده آل برای تولید پارچه و پوشاک است. این گیاه برای پوست انسان مفید بوده و می تواند باعث کاهش التهاب و حساسیت های پوستی شود. به همین خاطر انتخاب مناسبی برای تولید پوشاک است.
پیش از این، آلوئه ورا در صنایع مختلف توانسته است ارزش خود را اثبات کند. به عنوان مثال، نوشیدنی های آلوئه ورا با خواص درمانی متعدد خود، توانسته اند در مقابله با انواع بیماری ها موثر باشند. همچنین شرکت ساغر و ساحل صنعت پارس شرق، یکی از تولیدکنندگان محصولات بر پایه آلوئه ورا است و این محصولات را با کیفیت بالا در اختیار مصرف کنندگان عزیز قرار می دهد و در راستای بهبود کیفیت زندگی گام برمی دارد.

نحوه استفاده از آلوئه ورا در صنعت نساجی

نحوه استفاده از آلوئه ورا در صنعت نساجی


آلوئه ورا با استفاده از فناوری ریزپوشانی به پارچه ها اضافه می شود و امکانات زیادی را برای صنعت نساجی فراهم می کند. محتویات این گیاه در میکروکپسول های ضد آب و ضد هوا تعبیه شده و در طول فرآیند تولید پارچه به الیاف متصل می شوند. این کپسول ها با لمس یا مالش پارچه باز شده و از بدن در برابر دماهای بالا حتی تا 130 درجه سانتیگراد نیز محافظت می کنند.
آزمایشات پوستی بسیاری در مورد کاربردهای نساجی آلوورا در دانشگاه تحقیقاتی آلمان در حال انجام است. در حال حاضر، یک مرکز تحقیقاتی در آلمان موفق شده که عصاره این گیاه را به پارچه ها اضافه کرده و لباس های حاوی آلوورا را در بارسلون اسپانیا تولید کند. این پیشرفت ها نشان دهنده پتانسیل بالای این فناوری در تولید پوشاک بهداشتی و ضد حساسیت است.
بسیاری از مراکز تحقیقاتی و تولیدی در حال تلاش برای توسعه کاربردهای آلوئه ورا در صنعت نساجی هستند تا محصولات جدیدی را روانه بازار کنند. آلوئه ورا در گذشته تنها برای مصارف موضعی مورد استفاده قرار می گرفت. اما امروزه این گیاه برای تولید نوشیدنی آلوئه ورا نیز کاربرد دارد که نشان دهنده پتانسیل گسترده آن در صنایع مختلف است.
با توجه به پیشرفت های سریع در این زمینه و تلاش های مداوم، انتظار می رود که صنعت نساجی به زودی محصولات جدیدی را ارائه دهد. چرا که گسترش کاربرد آلوئه ورا در صنعت نساجی می تواند تاثیرات مثبتی بر محیط زیست داشته باشد.

تولید پارچه الیاف آلوورا


پارچه الیاف آلوورا از طریق فناوری میکرو الیاف تولید می شود. میکرو فیبر آلوورا نصف اندازه الیاف ابریشم است و تزریق آلوورا به پارچه، آن را به سطح مقاومتی بالایی ارتقا می دهد. از پارچه الیاف آلوئه ورا می توان برای تولید هر نوع لباسی استفاده کرد.
لباس های ساخته شده با آلوورا سبک بوده و چروک نمی شوند، همچنین رطوبت و سرما را دفع کرده و حس راحتی به انسان می دهند. برخی از لباس هایی که می توانند با این پارچه ارگانیک تولید شوند به شرح زیر هستند:

ملحفه یا ملافه


از دیرباز، کاشت آلوئه ورا برای درمان مشکلات پوستی مورد توجه بوده است و امروزه با پیشرفت های علمی، این گیاه برای تولید ملحفه نیز کاربرد دارد. پارچه هایی که حاوی عصاره آلوورا هستند، تجربه ای دلپذیر از خواب را به ارمغان می آورند. زیرا با لمس این پارچه، حس آرامش به شما منتقل شده و خوابی راحت خواهید داشت. در مقاله خوابی راحت با آلوئه ورا به خوبی می توانید با خواص آرامش بخش این گیاه آشنا شوید.

لباس زیر


آلوورا برای پوست مفید است و به دلیل داشتن خواص ضد حساسیت و ضد باکتری، انتخابی مناسب برای تولید لباس زیر به شمار می رود. پارچه های حاوی عصاره این گیاه مشابه به پنبه هستند و علاوه بر نرمی، رطوبت را کنترل می کنند تا از رشد باکتری ها جلوگیری کنند.

لباس نوزاد


لباس های نوزاد تولید شده از آلوورا جایگزین مناسبی برای ابریشم و کتان هستند. این لباس ها ضد باکتری و ضد حساسیت بوده و به نرمی روی پوست می نشینند، به همین خاطر از کودک شما محافظت می کنند. درست مانند محصولات پرود که خاصیت آبرسانی دارند و پوست را نرم و هیدراته نگه می دارند.

محصولات چرمی


اگر میکروکپسول های آلوورا به فیبر داخلی چرم طبیعی تزریق شوند از تجمع باکتری ها جلوگیری کرده و بوی عمومی پوست را از بین می برند. در واقع این میکروکپسول ها به فیبر داخلی ماتریکس نفوذ کرده و به پوست کمک می کنند تا شاداب و نرم بماند. پس استفاده از آلوئه ورا برای تولید کفش و دستکش چرمی نیز خالی از لطف نیست.

دستمال مرطوب


آلوورا به دلیل خواص ضد التهابی، قارچ کش و ضد خارش گزینه ای عالی برای تولید دستمال مرطوب است. الیاف این گیاه به طور طبیعی دمای قسمت های ملتهب بدن را کنترل کرده و از بروز تحریکات پوستی پیشگیری می کند. در حالت کلی محصولات آلوئه ورا خاصیت آبرسانی دارند و نیازهای پوست را تامین می کنند.

مزایای استفاده از آلوورا در نساجی

مزایای استفاده از آلوورا در نساجی


پارچه میکروفیبر آلوئه ورا برای بدن به خصوص برای پوست انسان بسیار مغذی است.

پارچه حاوی آلوورا، رطوبت و سرما را از بیرون دفع کرده و در روزهای گرم تابستان نیز بدن را خنک نگه می دارد.

پارچه های حاوی میکروکپسول ها، دارای منافذ زیادی هستند و اجازه تبخیر آسان عرق را می دهند.

این پارچه ها خواص ضد باکتری و ضد حساسیت داشته و به ویژه برای کسانی که حساسیت به آلوئه ورا دارند، مناسب اند.

جمع بندی برای صنعت نساجی و آلوورا


دنیایی که به سرعت در حال پیشرفت است، نیاز به نوآوری در حوزه های مختلف از جمله صنعت نساجی دارد. ظهور پارچه های ارگانیک با تزریق آلوئه ورا به آن ها یک روش نوین است که باید در تمامی کشورها مورد توجه قرار گیرد.
نساجی بخشی مهمی از زندگی ما را تشکیل می دهد و افزودن آلوئه ورا به این صنعت به ویژه در تولید پوشاک، تحول بزرگی محسوب می شود. این گیاه با خواص ضد التهابی خود از پوست محافظت کرده و راحتی را برای شما به ارمغان می آورد.
استفاده از آلوورا در صنعت نساجی به کاهش مصرف مواد شیمیایی مضر کمک کرده و سبب سازگاری محصولات با محیط زیست می شود. همچنین راهی نو برای توسعه پایدار و بهبود کیفیت محصولات است.